Saznajte sve o BaDaBumu

Čemu služi BaDaBum?

BaDaBum igre i listići učinkovito pomažu djeci od 4. do 7. godine u razvoju njihovih govorno-jezičnih vještina, a besplatna samoprocjena te usluge online savjetovanja i logopedske terapije omogućuju pravovremeno otkrivanje poteškoća i pružanje stručne pomoći. Zajedničkim snagama i suradnjom djeteta, roditelja i stručnjaka, dijete tako ostvaruje bitne razvojne ciljeve.

Koje vještine razvija BaDaBum?

Izgovor

Nakon usvojenog pravilnog izgovora određenog glasa slijedi faza njegove automatizacije u svakodnevnom govoru. BaDaBum igre iz ovoga područja u fazi su razvoja i uskoro će biti dostupne. Osmišljene su s ciljem da proces automatizacije pravilnog izgovora glasova učine zanimljivijim i djeci i roditeljima.

Grafomotorika

Motorički razvoj započinje razvojem grube motorike, a nastavlja se razvojem finih motoričkih vještina. BaDaBum listići iz ovoga područja osmišljeni su s ciljem poticanja razvoj grafomotoričkih vještina djece.

Predmatematičke vještine

BaDaBum igrice iz ovoga područja usmjerene su na poticanje razvoja osnovnih predmatematičkih pojmova (uspoređivanje, svrstavanje, mehaničko brojanje, prepoznavanje brojki…). Razvoj matematičkih pojmova važno je sredstvo razumijevanja svijeta i okoline.

Pažnja

Pažnja omogućuje mozgu da prima i obrađuje samo one informacije koje su nam u određenom trenutku potrebne. Kroz igru i ciljane aktivnosti možemo pomoći djetetu u održavanju pažnje, a BaDaBum igrice iz ovoga područja usmjerene su prema ovome cilju.

Vizualna percepcija

Vizualna percepcija kognitivni je proces koji je važan za obradu vizualnih informacija i igra važnu ulogu u svakodnevnom životu. Vizualna percepcija može se uvježbavati, a BaDaBum igrice iz ovoga područja jačaju i potiču razvoj vještina vizualne percepcije.

Jezik u svakodnevnom životu

Do četvrte godine života djeteta osnova jezika trebala bi biti usvojena ali jezični razvoj tu ne završava jer jezične sposobnosti i dalje napreduju (povećava se vokabular, usvajaju se pravila gramatike…). BaDaBum igrice iz ovoga područja jačaju receptivne i ekspresivne jezične vještine djece.

Pamćenje

Pamćenje je mogućnost usvajanja, zadržavanja i korištenja informacija. Pamćenje je u bliskoj vezi s učenjem, a kapacitet radnog pamćenja važan je čimbenik za vještinu čitanja. BaDaBum igrice iz ovoga područja djeci su zabavne, a cilj im je poboljšati radno pamćenje djeteta.

Vještine rane pismenosti

Ranu pismenost čini niz vještina kao što su: fonološka svjesnost, rječnik, imenovanje slova, pripovijedanje. BaDaBum igrice iz ovoga područja sadržajno su koncipirane s ciljem poticanja razvoja vještina rane pismenosti.

Vokabular

BaDaBum igrice iz ovoga područja za cilj imaju obogatiti vokabular djeteta. Djeca koja poznaju i koriste veliki broj riječi lakše ovladavaju vještinama čitanja i pisanja.

Kome je namijenjen BaDaBum?

Djeci

Uz BaDaBum djeca kroz zabavne igre i zadatke jačaju govorno-jezične vještine i vještine rane pismenosti te postaju spremnija za životne izazove. Listići za ispis i online igre namijenjeni su djeci predškolske dobi od 4. do 7. godine.

Zašto djeca vole BaDaBum?

 • Zabavne igre i zadaci
 • Zadovoljstvo zbog ostvarenih postignuća
 • Rast samopouzdanja

Roditeljima

BaDaBum roditeljima omogućava da svojoj djeci osiguraju kvalitetan razvojni sadržaj, ali i pravovremenu stručnu pomoć, bez obzira na to gdje žive. Putem BaDaBuma roditelji mogu jednostavno pratiti djetetov napredak i dobiti stručne savjete i podršku.

Zašto koristiti BaDaBum?

 • Kvalitetan, učinkovit i zabavan sadržaj s preporukom struke
 • Mogućnost online savjetovanja i logopedske terapije
 • Pravovremeno otkrivanje i rješavanje problema
 • Dostupnost kontinuirane stručne pomoći neovisno o mjestu stanovanja
 • Ušteda vremena, energije i novca

Stručnjacima

S BaDaBum platformom stručnjaci učinkovito i strukturirano upravljaju terapijom te lakše bilježe i prate napredak djeteta. Uz BaDaBum, stručnjaci su dostupniji i u mogućnosti su pružiti pomoć i podršku većem broju djece i roditelja.

Što omogućava BaDaBum?

 • Vođenje teleterapije
 • Upravljanje terminima teleterapije
 • Bilježenje i praćenje napretka djeteta
 • Savjetovanje, podršku i suradnju s roditeljima
 • Odabir igara i zadataka za vježbu

Isprobajte BaDaBum igre

BaDaBum igre i listići usmjereni su na poticanje razvoja govorno-jezičnih vještina djece kao i na poticanje razvoja rane pismenosti djece predškolske dobi. Pretplatu birate ovisno o broju djece, a svaka pretplata uključuje sve BaDaBum igre i listiće, praćenje razvojnog napretka pojedinog djeteta i stručne preporuke.

Odaberite za koliko djece želite pretplatu:

Solo

pretplata

Best buy!

1 mj.
24.55 eur

184.97 kn

Best buy!

3 mj.
54.95 eur

414.02 kn

1 mj.=18.32eur 138.01 kn

Best buy!

6 mj.
88.26 eur

664.99 kn

1 mj.=14.71eur 110.83 kn

Besplatno procijenite razvojni status djeteta

Popunite BaDaBum upitnik kako biste brzo, jednostavno i bez naknade otkrili ima li vaše dijete poteškoće u nekim područjima razvoja.

Započni

Izrada BaDaBum platforme sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Sadržaj platforme isključiva je odgovornost Mind the Kids d.o.o.

Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7,53450 kn