Često postavljana pitanja

O BaDaBum platformi

Novi korisnici

Postojeći korisnici

Naplata

Za logopede

O BaDaBum platformi

Novi korisnici

Postojeći korisnici

Naplata

Za logopede

O BaDaBum platformi

Kome je namijenjena BaDaBum platforma?

BaDaBum platforma namijenjena je svoj djeci koja žele razvijati vještine i sposobnosti u područjima vezanim za razvoj vokabulara, jezičnog razumijevanja, fonološke svjesnosti, vizualne percepcije, grafomotorike, pažnje, motivacije za čitanjem i pisanjem te predmatematičkih sposobnosti. Također, BaDaBum platforma je namijenjena i logopedima kako bi je koristili za terapeutski rad s djecom i poticanje roditeljskog rada s djecom u kućnoj atmosferi, kao dopunu logopedskim terapijama.

Što je to online logopedsko savjetovanje?

Online logopedsko savjetovanje namijenjeno je svim roditeljima koji su popunili upitnik Samoprocjene i zaključili da žele znati više o komunikacijskom i govorno-jezičnom razvoju svog djeteta. Putem BaDaBum platforme, kroz video poziv povezujemo roditelje i logopede koji će odgovoriti na sva pitanja vezana za dječji govorno-jezični razvoj te dati smjernice i upute kako poticati razvoj komunikacije, jezika i govora djeteta kroz igru i svakodnevne aktivnosti.

Online logopedsko savjetovanje traje 30 minuta, a cijena mu je 24 EUR. Uplata se provodi najkasnije 4 sata prije provođenja termina savjetovanja, a prema uputama koje korisnik zaprima e-mailom.

Što je to logopedski dijagnostički pregled djeteta?

Logopedski dijagnostički pregled djeteta standardizirani je postupak s ciljem otkrivanja potencijalnih odstupanja i/ili teškoća u razvoju komunikacijskih i govorno-jezičnih vještina djeteta. Pregled provodi logoped, a sam postupak uključuje strukturirani intervju, opservaciju djetetove igre i načina komunikacije s okolinom, procjenu jezičnog razumijevanja, opservaciju i praćenje obilježja spontanog govora djeteta, uz primjenu standardiziranih testova i ciljanih zadataka. Logopedski dijagnostički postupak dogovoren preko BaDaBum platforme nije moguće provesti online te je za njegovu provedbu potreban susret logopeda, roditelja i djeteta, u za to opremljenom logopedskom kabinetu. Rezultat dijagnostičkog pregleda je logopedski nalaz u kojem su opisane provedene dijagnostičke metode i rezultati istih te daljnje preporuke vezane za praćenje i razvoj djeteta.

Logopedski dijagnostički pregled u pravilu traje do 90 minuta, a cijena mu ovisi o tipu testova koje je potrebno primijeniti.

Koja je razlika između logopedskog dijagnostičkog pregleda i logopedskog savjetovanja?

Razlika između logopedskog dijagnostičkog pregleda i logopedskog savjetovanja određena je činjenicom da se logopedski dijagnostički pregled provodi u logopedskom kabinetu uz prisustvo djeteta. S druge strane, logopedsko savjetovanje moguće je provoditi online i bez prisustva djeteta te isto rezultira pružanjem savjeta roditeljima/skrbnicima od strane logopeda. Tijekom logopedskog savjetovanja ne provode se detaljne dijagnostičke metode i standardizirani testovi, a samim time logopedsko savjetovanje ne uključuje pisanje nalaza.

Što je to online logopedska terapija?

Online logopedska terapija prilagođava se svakom djetetu, ciljanom području terapijskog rada i djetetovim interesima, a umjesto fizičkog susreta, za provođenje logopedske terapije koristi se BaDaBum platforma. Pomoću telekomunikacijske tehnologije, provode se rehabilitacijski postupci i prate postavljeni ciljevi, baš kao i u klasičnom obliku terapije.

Logopedsku online terapiju moguće je dogovoriti s logopedom nakon obavljenog logopedskog dijagnostičkog pregleda.

Zašto provesti upitnik Samoprocjene?

Upitnik Samoprocjene služi kao mjerilo za praćenje razvojnih područja djeteta te može roditelju pružiti informacije o mogućim kašnjenjima u nekom od područja djetetova razvoja. Ispunjavanjem upitnika roditelji mogu saznati prati li dijete razvojne miljokaze te dobiti informacije o mogućoj potrebi za daljnjom dijagnostičkom obradom, u vidu savjetovanja ili dijagnostičkog pregleda. Sam upitnik nije dijagnostički instrument i ne postavlja se konkretna dijagnoza na osnovi odgovora.

Kojem su uzrastu namijenjene BaDaBum igre i listići?

Djeca svih dobnih skupina mogu igrati igre i rješavati listiće, ali je trenutni set igara i vježbi te listića za ispis prilagođen prvenstveno predškolskom uzrastu, odnosno djeci u dobi od 4 do 7 godina.

Koje vještine razvija BaDaBum platforma?

BaDaBum igre grupirane su u nekoliko kategorija, a zajednički cilj im je poticanje razvoja govorno-jezičnih sposobnosti te poticanje razvoja vještina rane pismenosti. Igranjem igara i provođenjem vježbi potiče se razvoj vokabulara, jezičnog razumijevanja, fonološke svjesnosti, vizualne percepcije, grafomotorike, pažnje, razvoj motivacije za čitanjem i pisanjem te razvoj predmatematičkih sposobnosti.

Što je sve uključeno u cijenu pretplate?

BaDaBum pretplata uključuje korištenje svih razvojnih materijala, igara i vježbi u sklopu BaDaBum platforme, uspostavljanje kontakta s logopedom, mogućnost dogovara termina savjetovanja i logopedske dijagnostike, pristup kalendaru s dogovorenim terminima terapije te mogućnost korištenja platforme za online savjetovanja i online logopedske terapije. Trošak logopedskog dijagnostičkog pregleda i terapije utvrđuje se s pojedinim logopedom koji provodi savjetovanje ili terapiju.

Po čemu se razlikuju BaDaBum pretplate?

Pretplate se razlikuju prema broju djece koja mogu koristiti igre, vježbe i listiće u sklopu BaDaBum platforme, a čiji je napredak moguće sustavno pratiti. SOLO pretplata prati napredak jednog, MULTI dvoje ili troje, a MAXI četvero do maksimalno šestero djece.

Mogu li se BaDaBum igre i vježbe preuzeti s online platforme?

BaDaBum igre nije moguće preuzimati, a za listiće su nužni preuzimanje i ispis.

Mogu li se BaDaBum igre i vježbe igrati na mobitelima i tabletima, odnosno na Android i iOS platformama?

BaDaBum igre moguće je igrati na svim platformama i uređajima s pristupom internetu. BaDaBum listići ne rješavaju se online, već ih je potrebno ispisati kako bi ih djeca rješavala uz pomoć olovaka i bojica. Kod starijih uređaja i neažuriranih verzija platformi moguće su poteškoće u radu pa preporučamo da nemate paralelno otvoren velik broj drugih aplikacija. Igre sadrže zvuk i audio informacije pa savjetujemo da ih svakako rješavate s upaljenim tonom na uređajima te da ne koristite bešumni način na mobilnim uređajima.

Koliko često se preporučuje korištenje BaDaBum igara i listića?

Kako djeca ne bi provodila previše vremena pred ekranima, preporučeno vrijeme igranja BaDaBum igara je maksimalno 45 minuta dnevno. 

Preporučeno vrijeme rješavanja BaDaBum listića nije ograničeno i određuje ga interes djeteta za pojedine listiće i područja.  

Iako nije nužno, preporučujemo roditeljima da budu uz djecu prilikom provođenja BaDaBum igara i vježbi, kako bi stekli uvid u tipove zadataka koje je dobro provoditi s djecom i pružili im pomoć na onim razinama vježbi i igara koje su im zahtjevnije. 

Sudjelovanjem u zanimljivim aktivnostima, potiče se interes djeteta i postiže bolji napredak u razvoju vještina i sposobnosti koje platforma omogućava. 

Može li se BaDaBum koristiti bez pristupa internetu?

Vježbe koje je korisnik spustio na računalo moguće je isprintati i koristiti neovisno o platformi i pristupu internetu. Za igre, online savjetovanje i online teleterapiju potreban je pristup internetu.

Koji logopedi provode terapiju na BaDaBum platformi?

Terapiju na BaDaBum platformi vode logopedi sa stručnim iskustvom u području rada s djecom predškolske i školske dobi. 

Moje dijete već polazi logopedsku terapiju, ima li potrebe da koristi BaDaBum igre i vježbe?

Uključenost u logopedsku terapiju nije prepreka korištenju BaDaBum platforme. Dapače, korištenje BaDaBum vježbi i igara može biti samo korisni dodatak i poticaj bržem razvoju vještina i sposobnosti djece, s obzirom na to da se tijekom logopedske terapije preporučuje svakodnevno i kontinuirano ponavljanje sličnih ili istih tipova zadataka i vježbi u kućnoj atmosferi. 

Može li korištenje BaDaBum platforme zamijeniti logopedsku terapiju?

Korištenje BaDaBum platforme nije zamjena za logopedsku terapiju. BaDaBum platforma dodatni je alat za poticanje razvoja komunikacije, jezika, govora i vještina rane pismenosti na djeci zanimljiv način, uz aktivnu podršku roditelja.

Novi korisnici

Kako mogu kreirati svoj BaDaBum profil?

Profil je moguće kreirati na dva načina: ispunjavanjem upitnika za Samoprocjenu ili izborom jedne od tri moguće pretplate. Kako bi se kreirao roditeljski profil,  potrebno je unijeti osnovne podatke: ime, prezime, email adresu i srodstvo s djetetom za koje se otvara profil te ime, prezime i godinu rođenja djeteta.

Mogu li isprobati BaDaBum igre prije nego što se odlučim za pretplatu?

Na BaDaBum stranici i u roditeljskom profilu moguće je isprobati tri testne igrice. Pretplatom se ostvaruje pristup svim ostalim igrama, vježbama i ostalim funkcionalnostima BaDaBum platforme.

Kako će se koristiti moji i podaci mog djeteta?

Svi se korisnički podaci obrađuju u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR). Vaše osobne podatke obrađujemo kada je to potrebno za sklapanje i ispunjenje prava i obveza koje proizlaze iz ugovora o kupoprodaji, u marketinške svrhe, u svrhe unaprjeđenja našeg poslovanja i vašeg korisničkog iskustva (npr. u slučaju kupovine ili naručivanja proizvoda i/ili usluga od nas, kontaktiranja naše službe za korisnike, prijave na naš newsletter, ispunjavanja ankete o našim proizvodima i uslugama itd.). Više o Pravilima privatnosti saznajte ovdje

Koja je razlika između online savjetovanja i online terapije?

Online savjetovanje je proces koji nužno ne uključuje dijete i cilj mu je da roditelji brže i lakše dođu do smjernica i informacija koje su im potrebne, a vezane su za razvoj komunikacijskih i govorno-jezičnih vještina djeteta. 

Online terapija odnosi se na terapijski rad s djetetom kojem je prethodio dijagnostički postupak primjene standardiziranih testova i ciljanih zadataka radi procjene komunikacijskog i govorno-jezičnog razvoja djeteta. Na osnovi provedenog dijagnostičkog postupka, izrađuje se plan i program logopedske terapije na kojem se temelji online terapija s djetetom.

Kako funkcionira online savjetovanje?

Online savjetovanje funkcionira tako da roditelji putem BaDaBum platforme zatraže navedenu uslugu, nakon čega će ih kontaktirati BaDaBum stručnjaci. Na osnovi dogovorenog termina roditeljima će stići e-mail poruka s uputama vezanim za plaćanje navedene usluge i način provođenja predmetne usluge online savjetovanja. Savjetovanje sa stručnom osobom traje oko 30 minuta, obuhvaća razgovor s roditeljima tijekom kojeg nije nužno prisustvo djeteta.

Koja je brzina Internet veze potrebna za logopedsko online savjetovanje?

Minimalna brzina interneta potrebna za spajanje i provođenje logopedskog online savjetovanja je 30Kbps. Svaka brzina iznad navedene osigurat će provođenje neometanog video poziva putem kojeg se provodi logopedsko online savjetovanje.

Koje tehničke karakteristike mora zadovoljiti uređaj kako bi se spojio na logopedsko online savjetovanje?

Minimalne tehničke karakteristike uređaja (desktop/laptop/tablet/mobitel) potrebne za uspostavu i provođenje video poziva s logopedom tijekom logopedskog online savjetovanja su: jedan 1.5 GHz procesor, 1.0 GB RAM, 64MB video kartica koja podržava 1028x768 rezoluciju ekrana i 100MB slobodnog prostora na disku. Ukoliko uređaj nema ugrađenu kameru preporučamo povezivanje eksterne kamere. Glavnina uređaja koji su stari do 5 godina trebali bi zadovoljiti iznad navedene tehničke zahtjeve.  

Kako funkcionira online terapija?

Online terapija putem BaDaBum platforme omogućena je djeci za koju je proveden dijagnostički postupak od strane logopeda, a uključuje primjenu standardiziranih testova i ciljanih zadataka za procjenu komunikacijskog i govorno-jezičnog razvoja djeteta, a na osnovi kojeg je izrađen plan i program logopedske terapije na kojem se bazira online terapija. Korištenje funkcionalnosti online terapije u sklopu BaDaBum platforme moguće je samo s logopedima s kojima BaDaBum ima sklopljen partnerski sporazum i koji su certificirani i registrirani za korištenje BaDaBum platforme.

Online terapija funkcionira tako da logoped u sklopu BaDaBum platforme unese termine u kojima će se provoditi navedena terapija, a isti termini će se pojaviti u sklopu BaDaBum profila djeteta. Nekoliko minuta prije zadanog termina roditelj klikne na link u BaDaBum platformi i pokreće prozor online teleterapije čime se omogućava njeno provođenje unutar platforme. 

Online teleterapija s logopedom uobičajeno traje 30 ili 45 minuta. Plaćanje usluge teleterapije vrši se direktno logopedu koji provodi terapiju, a BaDaBum platforma je tu da omogući optimalni način provođenja terapija.

Ako ste BaDaBum pretplatnik i zanima vas provođenje online logopedske terapije te korištenje BaDaBum platforme s vašim logopedom, koji nema sklopljen sporazum s BaDaBumom, slobodno ga uputite da nas kontaktira ili nas vi kontaktirajte na logoped@badabum.hr.

U kojem roku mogu očekivati da će mi se javiti logoped nakog slanja upita?

Očekivani period javljanja logopeda je unutar 24 sata od slanja upita. Isti se ne primjenjuje u slučaju vikenda ili praznika. 

Postojeći korisnici

Kako putem BaDaBuma mogu dogovoriti savjetovanje ili dijagnostiku za svoje dijete?

Savjetovanje ili dijagnostiku moguće je dogovoriti na dva načina: odabirom pretplate i kreiranjem profila, ili pak ispunjavanjem Samoprocjene nakon koje se roditelju nudi opcija slanja upita logopedu.

Mogu li promijeniti model pretplate i koliko često?

Model pretplate moguće je promijeniti u bilo kojem trenutku kroz vaš korisnički profil. Moguće je prijeći s nižeg modela pretplate na viši model pretplate, a usluge korištenja platforme bit će naplaćene u trenutku promijene modela pretplate, shodno vremenu korištenja pojedinog modela pretplate i u skladu s Uvjetima pružanja usluga. Također, moguće je prijeći i s višeg modela pretplate na niži model pretplate, a na način da je viši model pretplate moguće koristiti do dana njegovog isteka, a nakon čega započinje korištenje nižeg modela pretplate sukladno odabiru kupca, u skladu s Uvjetima pružanja usluga.

Gdje mogu pronaći svoje račune?

U roditeljskom profilu nalazi se poveznica ‘Moji računi’ s pregledom svih ispostavljenih računa u PDF formatu.

Kako mogu promijeniti lozinku (password)?

U roditeljskom profilu nalazi se poveznica ‘Promijeni lozinku’ putem koje je u svakom trenutku moguće promijeniti postojeću lozinku.

Nakon registracije nije mi stigao link za potvrdu. Što da radim?

Provjerite je li vam možda link s potvrdom stigao u pretinac za neželjenu poštu (spam folder). Ako ni u njemu ne pronađete mail s linkom za registraciju, molimo vas da nam se javite na info@badabum.hr. 

Kako upravljati terminima terapija unutar kalendara?

Terminima terapija upravlja logoped. Roditelj se u svakom trenutku može javiti logopedu na telefon ili mail i zatražiti promjenu termina.

Naplata

Kako se vrši naplata BaDaBum pretplate?

Naplata pretplate vrši se u trenutku kupnje pretplate ili u trenutku promjene modela pretplate. Ako je tijekom korištenja BaDaBum platforme došlo do promjene modela pretplate s nižeg na viši, sustav će obračunati koliko dana je korišten niži i sukladno tome će se izvršiti naplata u skladu s Uvjetima pružanja usluga. Ako se prelazi s višeg modela na niži model pretplate, viši model pretplate moguće je koristiti do dana njegovog isteka, a nakon čega započinje korištenje nižeg modela pretplate sukladno odabiru kupca, u skladu s Uvjetima pružanja usluga.

Koja sve sredstva plaćanja su moguća?

Kartično plaćanje je trenutno jedino moguće sredstvo plaćanja BaDaBum pretplate i online savjetovanja.

Postoji li ugovorna obveza pri kupovini pretplate i mogu li otkazati pretplatu?

Ugovorna obveza kao takva ne postoji, već je moguće kupiti različite modele pretplate na različiti period trajanja, čija naplata se vrši prilikom kupnje. Pretplata traje do isteka perioda za koji je kupljena te je istu moguće otkazati u bilo kojem trenutku korištenja pretplate.

Postoje li neki dodatni troškovi?

Ne postoje dodatni troškovi, ali je bitno istaknuti da u cijenu pretplate nisu uključene usluge online terapije i logopedskog dijagnostičkog pregleda čiji se troškovi utvrđuju direktno s logopedima, odnosno usluga online savjetovanja koju možete zasebno naručiti i kupiti putem BaDaBum platforme.

Odbijena mi je kartica, što da radim?

Ako vam je kartica valjana i imate sredstva na računu, molimo vas da kontaktirate svoju banku ili nam se javite na info@badabum.hr. Drugi mogući razlozi odbijanja kartice mogu biti sljedeći - istek roka valjanosti kartice, nedovoljno sredstava na računu, 3D secure regulativa i sl. 
 

Kako se vrši naplata BaDaBum online savjetovanja?

Nakon dogovora oko termina za logopedsko online savjetovanje, korisnik dobiva e-mail s uputama za uplatu sredstava za uslugu savjetovanja putem kreditne ili debitne kartice.

Bitno je da se uplata provede što je prije moguće, odnosno najkasnije 4 sata prije dogovorenog termina, kako bi se rezervirao termin i kako ne bi došlo do otkazivanja termina.

Nakon što je termin logopedskog online savjetovanja potvrđen, a ukoliko korisnik pravovremeno (najkasnije 2 sata prije dogovorenog termina) ne otkaže dogovoreni termin i ne zatraži njegovu promjenu ili na njega ne dođe, povrat uplaćenih sredstava neće biti moguć. Bez obzira na eventualno kašnjenje korisnika, dogovoreni termin se neće moći produžiti već će trajati do isteka inicijalno ugovorenog vremena zbog zgusnutog rasporeda logopeda, stoga je bitno da se korisnici uključe u dogovorenom terminu.

Kako se vrši naplata logopedskog dijagnostičkog pregleda djeteta?

Naplata logopedskog dijagnostičkog pregleda vrši se prema cjeniku logopeda kod kojeg se provodi logopedski dijagnostički pregled te će ista biti komunicirana s korisnikom u procesu dogovora vezano za termin pregleda. Cijena logopedskog dijagnostičkog pregleda ovisi o cjeniku pojedinog logopeda partnera BaDaBum platforme.

Za logopede

Što BaDaBum platforma omogućuje stručnjacima?

BaDaBum platforma povezuje terapeute (logopede) i djecu koja se nalaze u terapiji. Preko BaDaBum platforme terapeut može preporučiti aktivnosti/igre prema individualnim potrebama djeteta te lakše pratiti njegov napredak. Uz pomoć  BaDaBum platforme stručnjaci mogu održavati online savjetovanja i logopedske terapije koristeći organizacijske module (kalendar terapija, obavijesti o dogovorenim terapijama) te uz pomoć BaDaBum sadržaja lakše organizirati online terapijske satove i ponuditi zanimljiviji sadržaj djeci za vježbanje i igru kod kuće.

Kako se mogu priključiti BaDaBum platformi?

Ako se želite priključiti BaDaBum platformi, javite se na logoped@badabum.hr.

Izrada BaDaBum platforme sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Sadržaj platforme isključiva je odgovornost Mind the Kids d.o.o.

Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7,53450 kn